010-893 93 93

info@blecourt.nl

Vlietland Ziekenhuis

Curriculum Vitae

R.A. de Blécourt is plastisch chirurg met een speciale belangstelling voor de aesthetische (cosmetische) chirurgie. Hij studeerde Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Ten tijde van deze studie werd het standaard curriculum aangevuld met diverse stages aan buitenlandse universiteiten en ziekenhuizen, waaronder Harvard Medical School en de University of Utah. Begin 1989 werd zowel het Nederlandse als het Amerikaanse artsexamen met succes afgelegd.

 

Hierna verrichtte hij een jaar onderzoek aan de universiteit van Leiden naar het gebruik van gekweekte huid bij patienten met uitgebreide brandwonden. Dit gebeurde in samenwerking met twee nationale brandwondencentra. In 1991 werd een begin gemaakt met de opleiding algemene Chirurgie in het VU-ziekenhuis te Amsterdam. Deze werd na drie jaar gevolgd door eveneens drie jaar opleiding Plastische Chirurgie in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht. Deze opleiding, waarin alle aspecten van de plastische chirurgie de aandacht kregen, werd beeindigd met een stage cosmetische chirurgie in de praktijk van Dr Baker & Stuzin & Baker, toonaangevende plastisch chirurgen te Miami.

 

Na registratie als plastisch chirurg begin 1997, was hij nog kortdurend als staflid aan het academisch ziekenhuis van Maastricht verbonden. Hierna is hij zijn eigen praktijk begonnen, die voor de ene helft de cosmetische chirurgie beslaat en de andere helft de reconstructieve – & handchirurgie. De praktijk wordt op twee locaties uitgeoefend: het Vlietland ziekenhuis te Schiedam en de Bergmankliniek te Bilthoven. Van 1999 t/m 2007 was hij ook werkzaam als plastisch chirurg in het Medisch Centrum Scheveningen te Den Haag van Dr Schoemacher. Regelmatig worden congressen en workshops in de cosmetische chirurgie in binnen- en buitenland bezocht om bij te blijven met internationale ontwikkelingen op dit gebied. Tevens wordt jaarlijks een deel van de vakantie in Afrika doorgebracht om kinderen met gespleten lippen/gehemeltes en brandwonden te opereren. Deze missies gaan uit van de organisatie Interplast Holland.
Dr. de Blécourt staat bij de Specialisten Registratie Commissie ingeschreven als plastisch chirurg en is verder lid van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) en de Nederlandse Vereniging van Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC). Uiteraard staat hij ook ingeschreven in het BIG register als plastisch chirurg.